ORAS-VANDUO

VIVAX šilumos siurbliai   yra sistemos, veikiančios oras-vanduo principu. Ši konstrukcija nereikalauja prieigos prie požeminio vandens, taip pat didelių žemės plotų įrengimui.

Renkantis optimalų sprendimą, svarbu atsižvelgti į įrenginio veikimo diapazoną priklausomai nuo išorinės temperatūros, kuri  VIVAX įrenginiams   svyruoja nuo -25°C iki +43°C.

Esant žemesnei nei -25°C temperatūrai, įmontuotas atsarginis elektrinis šildytuvas veikia arba prijungiamas bet koks kitas atsarginis šilumos šaltinis.


VIVAX šilumos siurbliai oras-vanduo skirstomi į dvi grupes:

SPLIT SISTEMOS ir MONOBLOCK sistemos

Šilumos siurblio SPLIT SISTEMA susideda iš išorinių ir vidinių dalių. Vidiniai įrenginiai galimi be papildomo bako arba su papildomu baku. Šildymas ir karštas vanduo name prijungtas prie vidinio bloko, t.y. hidraulinis modulis.

Oras-vanduo SPLIT

MONOBLOCK  susideda iš vieno įrenginio su įmontuotu hidrauliniu moduliu ir montuojamas pastato išorėje.

Oras-vanduo MONOBLOKAS

Pilnas sprendimas šildymui, vėsinimui ir karšto vandens tiekimui.

Šilumos siurbliai tampa vis labiau prieinamu ekonomišku ir ekologišku šildymo, vėsinimo ir vandens tiekimo sprendimu. Dėl daugybės privalumų jie yra geriausias sprendimas visoms gyvenamosioms patalpoms.

KODĖL ŠILUMOS SIURBLIAI?

Šilumos siurbliai naudoja nemokamą energiją iš aplinkos. Energijos šaltiniai gali būti žemė, gruntinis vanduo arba oras. Vienintelė šilumos siurblio eksploatacinė kaina yra šilumos siurblio kompresorinio bloko sunaudota elektros energija.

ILGALAIKIS TAUPYMAS

Nors pradinė investicija į šilumos siurblį yra šiek tiek didesnė, tačiau tai yra ilgalaikė ir ekonomiška investicija, palyginti su tradiciniais iškastinio kuro šildymo sprendimais. Šildymo išlaidų sutaupymas siekia iki 75%.

Atsižvelgiant į didelį energijos taupymą, vidutinė investicija į šilumos siurblį atsiperka vos per kelerius metus. VIVAX šilumos siurblių naudingumo koeficientas (COP) matuojamas pagal Europos standartus EN14511.

Šildymo režimu energijos konversijos koeficientas nustatomas esant +35 °C išleidžiamo vandens temperatūrai ir +7 °C oro temperatūrai ir svyruoja nuo 4,62 iki 5,21, o išleidžiamo vandens temperatūrai +55 °C ir oro temperatūrai. +7 °C temperatūra svyruoja nuo 3,31 iki 3,52, priklausomai nuo pasirinkto modelio ir šilumos siurblio galios.

GAMYBINĖ GARANTIJA 5 METAI

VIVAX šilumos siurbliams suteikiama 60 mėnesių garantija su privaloma kasmetine priežiūra, kurią atlieka VIVAX sertifikuoti techninės priežiūros ir montavimo specialistai. Tai yra standartinė mūsų šilumos siurblių garantija ir, norint gauti garantiją po pirkimo, nereikia papildomos įrenginio registracijos.